Kategorija Aktivnosti

Stonogin dan

Dragi prijatelji druženja in nakupovanja na Stonoginih dnevih!

Za vas zopet pripravljamo Stonogin dan, ki bo v četrtek, 4. februarja 2021 med 16.15 in 18.15, dobimo se na Posestvu Brdo – pri steklenjaku ob parkirišču.

Za četrtek imamo pripravljeno naročilnico, z vsem kar nam trenutno lahko ponudijo pridelovalci.

Naročila zbiramo do torka, 2. februarja do 7. ure zjutraj oziroma do razprodaje razpoložljivih količin.

Oglejte si ponudbo in naročite.

Naša ideja se od vsega začetka ni spremenila in na Stonoginih dnevih jo poskušamo vedno znova potrjevati. Zagotavljamo kratko prehranjevalno verigo s pošteno ceno za kupce in pravičnim plačilom za pridelovalce...

Več...

Nakupujmo skupaj s stonogo

Spoštovani prijatelji in somišljeniki CENTRA STONOGA in Nakupujmo skupaj!

Z veseljem vam sporočamo, da bomo prihodnji teden organizirali že tretje skupinsko naročanje s prevzemnim mestom v Kranju.

S projektom Nakupujmo skupaj vas bomo oskrbeli z lokalno pridelanim, svežim sezonskim sadjem in zelenjavo, z mlečnimi in drugimi domačimi izdelki. Glavni pridelki tokratne akcije bodo jagode, češnje in šparglji.

Naročilnica bo objavljena v petek, 22. maja popoldan na: http://stonoga.nakupujmoskupaj.si/

Prodaja in prevzem naročenih artiklov bosta v četrtek, 28. maja med 16h in 18h na vrtu Gostilne Krištof v Predosljah.

POZOR: LOKACIJA SPREMENJENA – ni več Domača vas temveč Vrt Gostilne Krištof v Predosljah.

Verjamemo, da se boste odzvali v čim večjem številu, saj je ponudb...

Več...

Prvi Stonogin praznični sejem

Center Stonoga je v četrtek, 4. decembra med 16. in 18. uro, v Nežkini hiši pri Gostilni Krištof  organizirala 1. Stonogin praznični sejem.

V hiši je zadišalo po čaju in sveže pečenem kruhu, tokrat pa tudi po praznični pečenki. Obiskali so nas Mirjam Grilc s svojimi dobrodejnimi čaji in drugimi izdelki iz zelišč izpod Krvavca,  Dragica Štirn z odličnimi namazi  iz buč in drugih sestavin s Sorškega polja, Nataša Ulen z izvrstnim kruhom iz krušne peči iz Šenčurja, Franci Bukovec iz Hotemaž s sveže mleto ekološko moko in Eva Roškar z ročno izdelanimi novoletnimi čestitkami.

Posebnost tokratnega sejma  je bila ponudba ekološko pridelanega mesa EKODAR – Kmetijske zadruge iz Šaleške doline. Prijazni sodelavci zadruge so v kuhinji Nežkine hiše spekl...

Več...

Eko pohod po poti dobrot – Poročilo

Center Stonoga je v sodelovanju z Zavodom Moja ideja v nedeljo, 22.junija 2014 organizirala POHOD po poti DOBROT.

Nihče ne more bolje opisati dogajanja na poti kot nekdo, ki se je pohoda udeležil, zato vam kot poročilo objavljamo zapis iz facebooku enega od udeležencev:

 “Sončno, letos najdaljšo nedeljo, smo izkoristili za zanimiv pohod po poti dobrot, od Brda do Hotemaž in nazaj do Predoselj. V čudovitem hladnem jutru nas je razveselil mlečni zajtrk, ki so ga pripravili na Kmetiji Odems. Okrepčani smo se lahkih nog podali na pot. Po dobri ure zmerne, zanimive hoje smo prišli do prve ekološke kmetije na Gorenjskem, do Šuštarjeve kmetije Krišljevih v Hotemažah. Postregli so nam z odličnimi namazi, salamo in izvrstnim kruhom iz pire in konoplje...

Več...

Eko pohod po poti dobrot

Center Stonoga v sodelovanju z Zavodom Moja ideja v nedeljo, 22.junija 2014 organizira POHOD po poti DOBROT. Zbirno mesto je pred Krajevno skupnostjo Predoslje, začetek pohoda je poljuben ampak mora biti med 7:30 in 9:00 (proga bo dobro označena).

Dolžina pohoda je 11km (dobre tri ure hoje), pot ni zahtevna, poteka večinoma v senci in je primerna tako za starejše kot družine z otroki. Da vam ne bo prevroče, vas bomo peljali po senčni učni poti kanjona Kokre, na poti si boste ogledali slikovite vasi in ekološko naravnane kmetije. Poskrbeli bomo tudi za otroke, ki bodo lahko pobožali domače živali, ter se naučili kaj zanimivega, na primer, kakšna je razlika med domačim jajcem in jajcem iz trgovine...

Več...

Sejem športne in druge otroške opreme

Center Stonoga v okviru Tedna mladih organizira sejem športne in druge otroške opreme, ki bo v petek, 9. maja 2014 od 17. do 20. ure pred Otroškim igriščem Gibi Gib v Kranju.

Poglejte v kleti in na podstrešju, poiščite vaša premajhna, še dobra kolesa, rolerje, skiroje, starši naj pogledajo za vozički, avto sedeži, posteljicami, ki ste jih prerasli. Pripeljite na sejem, zamenjajte ali prodajte in kupite drugo, za vas ustreznejšo. Dragi starši, če potrebujejo vaši otroci novo športno opremo ali pa kakšen kos naštete opreme, dobrodošli na našem sejmu.

Omejitev: igrače in oblačila tokrat niso zaželena.

Prodaja ali zamenjava bo potekala med kupci in prodajalci neposredno...

Več...

Stonogine družinske igre

Center Stonoga v okviru Tedna mladih organizira Stonogine družinske igre. Zabavali se bomo v ponedeljek, 12. maja 2014 od 17. do  20. ure na Letnem kopališču nasproti Otroškega igrišča Gibi gib.

Pripravljamo zabavne aktivnosti, v katerih bosta v paru sodelovala mlajši in starejši družinski član (otrok in eden od staršev ali starih staršev). Pomerili se boste v štafetnih igrah, igrah spretnosti in drugih.

Starši, preživite nekaj aktivnih in veselih uric s svojimi otroci. 

 Veseli bomo predhodne prijave po elektronski pošti  na info@center-stonoga.si, seveda pa lahko pridete tudi brez le-te

Veselimo se vaše aktivne udeležbe!

plakat_TM_stonoga1_001 - kopija

Več...

Novoletni sejem igrač in otroških knjig – Poročilo

1.novoletni sejem igrač in otroških knjig v Stolpu Škrlovc je zaradi velikega zanimanja potekal v dveh delih, 7. in 14.decembra dopoldan.

Otroci so prinesli veliko igrač in knjig, za katere so se odločili, da se od njih lahko poslovijo. Nekatere so prodali, nekatere zamenjali, druge podarili. Ob tem pa so se še prijetno zabavali s Piko Nogavičko in Sneguljčico, z Leo pa so naredili veliko zanimivih figur iz balonov.

Bilo je veliko dobre volje, sklenila so se nova znanstva, otroci in odrasli ob njih pa smo pridobili tudi koristne življenjske izkušnje. 

 Hvala vsem za aktivno udeležbo in sodelovanje!

Več...

Prevzem lokalne in ekološko pridelane hrane

V kolikor ste naročeni na eko zabojček lahko svoj zabojček prevzamete vsak četrtek po 12. uri v Predosljah za Gostilno Krištof.

Več...

Stonogino vrtnarjenje

Stonogino vrtnarjenje

Stonoga Samooskrba, trajnostni razvoj – vam zveni znano? Že razmišljate o pridelavi zdrave na domačem vrtu ali na bližnji njivi?

Minila je vrsta let, ko nam vrtnarjenje ni bilo blizu, ni bilo časa, niti ne potrebe. Če bi se zdaj radi lotili, kaj hitro spoznamo, da nimamo dovolj znanja, še manj izkušenj. Saj se res vse najde na spletu, ampak ko stopimo v pravi vrt, še  vedno obstajajo neznanke…

Več...