Kategorija za mlajše

Sejem rabljene otroške opreme

letak_sejem (1)_001

Center Stonoga  organizira sejem športne in druge otroške opreme, ki bo v soboto, 20. septembra 2014 od 10. do 13. ure pred Otroškim igriščem Gibi Gib v Kranju.

Poglejte v kleti in na podstrešju, poiščite vaša premajhna, še dobra kolesa, rolerje, skiroje, starši naj pogledajo za vozički, avto sedeži, posteljicami, ki ste jih prerasli. Pripeljite na sejem, zamenjajte ali prodajte in kupite drugo, za vas ustreznejšo. Dragi starši, če potrebujejo vaši otroci novo športno opremo ali pa kakšen kos naštete opreme, dobrodošli na našem sejmu.

Prodaja ali zamenjava bo potekala med kupci in prodajalci neposredno. Veseli bomo, če bodo čim več trgovali otroci sami, starši pa naj bodo predvsem za pomoč in svetovanje.

Pripravili bomo mize za lažje dogovarjanje, vse ostalo...

Več...

ŽivŽav – Poročilo

IMG_7579

V soboto, 6. septembra, je bil že 10. Živ žav na Pungertu. Tokrat smo aktivno sodelovali tudi prijatelji Stonoge. Čeprav je bilo vreme bolj kislo, so se otroci z našo Mašo prijetno zabavali, kot kažejo tudi slike. Z večino smo se dogovorili, da se 20. septembra vidimo na Sejmu otroške opreme pri GibiGibu.

Več...

Kranjske zgodbe – pogovor s hokejisti

295802_295342620493203_156414047_n

Center Stonoga v sodelovanju s Hišo Layer v četrtek,  5.6.2014, začenja serijo vodenih pogovorov z uspešnimi Kranjčani.

Pri organizaciji teh dogodkov nas je vodila misel, da smo Kranjčani zapisali že veliko uspešnih življenjskih zgodb in bi jih bilo koristno predstaviti someščanom. Čeprav trenutno Kranj z organiziranimi dogodki  in uspehi posameznikov ni medijsko najbolj izpostavljen, živi med nami veliko  uspešnih posameznikov. Nekateri so  vrhunski športniki, drugi uspešni kulturniki, znanstveniki, uspešni strokovnjaki na svojih področjih.

Niz vodenih pogovorov  začenjamo s pogovorom s tremi uspešnimi hokejisti, olimpijci, ki so na zadnjih igrah v Sochi-ju več kot dostojno zastopali Slovenijo na ledenih ploskvah...

Več...

Sejem športne in druge otroške opreme

safe_image

Center Stonoga v okviru Tedna mladih organizira sejem športne in druge otroške opreme, ki bo v petek, 9. maja 2014 od 17. do 20. ure pred Otroškim igriščem Gibi Gib v Kranju.

Poglejte v kleti in na podstrešju, poiščite vaša premajhna, še dobra kolesa, rolerje, skiroje, starši naj pogledajo za vozički, avto sedeži, posteljicami, ki ste jih prerasli. Pripeljite na sejem, zamenjajte ali prodajte in kupite drugo, za vas ustreznejšo. Dragi starši, če potrebujejo vaši otroci novo športno opremo ali pa kakšen kos naštete opreme, dobrodošli na našem sejmu.

Omejitev: igrače in oblačila tokrat niso zaželena.

Prodaja ali zamenjava bo potekala med kupci in prodajalci neposredno...

Več...

Sejem športne in druge otroške opreme – Poročilo

Zavod Stonoga je 9. maja, v okviru Tedna mladih pred igriščem GibiGib izvedel Sejem otroške športne in druge opreme.

Dogodka se je udeležilo več mladih družin, otrok in staršev, ki so ponujali različno opremo za otroke od 0 pa vse do 10ih let.

Veliko stvari je zamenjalo lastnike, zadovoljni so bili tako kupci kot prodajalci.

Vabimo vas, da se nam pridružite še na Stonoginih družinskih igrah, ki bodo na travniku na Letnem kopališču v ponedeljek, 12.6. ob 17.uri.

Več...

Sodelovalno učenje za osnovnošolce – več kot inštrukcije

letak_ucenje_stonoga_001

Sodelovalno učenje matematike, fizike in angleščine je namenjeno osnovnošolcem,  ki bi radi izboljšali ocene in poglobili ali razširili svoje znanje.

Delo bo potekalo v skupini 3-4 učencev, ki bodo poleg pridobivanja znanja krepili tudi občutek za skupinsko delo in medsebojno pomoč.  Razvijali bomo vrednote kot so delavnost, vztrajnost, natančnost, odgovornost, sodelovanje.

Sodelovalno učenje bo potekalo v prostorih osnovne šole,  enkrat na teden po 2 šolski uri (90 minut) v popoldanskem  času.  Točne termine srečanj bomo določili glede na zasedenost  v dogovoru s starši.

Otrokom, ki ne živijo v bližini šole bomo po potrebi organizirali prevoz  od doma in nazaj.

Cena na posameznika v skupini s štirimi člani je 6€, v skupini s tremi pa 8€ za eno šolsko uro (45 mi...

Več...

Sodelovalno učenje za dijake – več kot inštrukcije

letak_ucenje_stonoga_002

K sodelovalnemu  učenju matematike in fizike vabimo dijake, ki bi radi izboljšali ocene in poglobili ali razširili svoje znanje.

Delo bo potekalo v skupini 3-4 učencev, ki bodo poleg pridobivanja znanja krepili tudi občutek za skupinsko delo in medsebojno pomoč.  Razvijali bomo vrednote kot so delavnost, vztrajnost, natančnost, odgovornost, sodelovanje.

Sodelovalno učenje bomo izvajali  v prostorih šole, enkrat na teden po 2 šolski uri (90 minut) v popoldanskem  času.  Točne termine srečanj bomo določili glede na zasedenost  v dogovoru z dijaki.  Skupino lahko oblikujete tudi sami, saj je učenje s prijatelji prijetnejše.

Dijakom,  ki ne živijo v bližini šole, bomo po potrebi organizirali prevoz  od doma in nazaj.

Cena na posameznika v skupini s štirimi člani je ...

Več...

Novoletni sejem igrač in otroških knjig – Poročilo

Screen Shot 2013-11-29 at 21.05.19

1.novoletni sejem igrač in otroških knjig v Stolpu Škrlovc je zaradi velikega zanimanja potekal v dveh delih, 7. in 14.decembra dopoldan.

Otroci so prinesli veliko igrač in knjig, za katere so se odločili, da se od njih lahko poslovijo. Nekatere so prodali, nekatere zamenjali, druge podarili. Ob tem pa so se še prijetno zabavali s Piko Nogavičko in Sneguljčico, z Leo pa so naredili veliko zanimivih figur iz balonov.

Bilo je veliko dobre volje, sklenila so se nova znanstva, otroci in odrasli ob njih pa smo pridobili tudi koristne življenjske izkušnje. 

 Hvala vsem za aktivno udeležbo in sodelovanje!

Več...

Novoletni sejem igrač in otroških knjig

Screen Shot 2013-12-10 at 16.21.13

1.novoletni sejem igrač, ki je potekal v soboto 7.decembra, je bil tako prijeten in poln prijaznih in poučnih sporočil za vse udeležence, da smo se skupaj z njimi ob koncu odločili, da takoj to soboto, 14.decembra, organiziramo nadaljevanje.

Spet boste z vašimi otroci pregledovali zbirke igrač in otroških knjig, se odločali, od česa se lahko ločijo, od česa ne, koliko se jim zdijo stvari vredne – in kako bodo vse skupaj predstavili prijateljem na sejmu.

Igrače in otroške knjige boste lahko prodajali, zamenjali ali podarili – otroci med seboj, odrasli spremljevalci bodo tokrat samo opazovalci. Najvišja dovoljena cena za prodajo je 5 EUR. Pomagali vam bodo knjižni in pravljični junaki Pika Nogavička, Sneguljčica in Klovn. Vsi, ki boste prinesli igračo ali knjigo,...

Več...

Predstavitev aktivnosti za najmlajše

Varstvo otrok

V soboto, 19. oktobra med 10. In 12. uro organiziramo srečanje mladih družin v Hiši Layer. Staršem bomo predstavili načrtovane Stonogine aktivnosti za najmlajše, za otroke pa bodo organizirane zanimive delavnice. Z nami bodo naše strokovne sodelavke, ki jih boste lahko vprašali vse, kar vas zanima o njihovem delu, izkušnjah, predlogih.

Kratek opis vsebin

Tudi pri delu z otroci želimo povezovati  in sodelovati.  Otrokom bomo nudili zanimive aktivnosti, se z njimi igrali in učili, starši pa boste imeli nekaj časa zase.  Še posebno pozornost  pa bomo namenili dogodkom, ki bodo organizirani za družine,  tako, da boste z otroci skupaj aktivno preživljali  prosti čas...

Več...