Kategorija Dogodki

Stonogin dan

IMG_0631

Dragi prijatelji druženja in nakupovanja na Stonoginih dnevih!

Za vas zopet pripravljamo Stonogin dan, ki bo v četrtek, 2. februarja 2017 med 16.30 in 18.00 pri Gostilni Krištof v Predosljah.

Ponudba je sicer pripravljena, je bogata in kvalitetna vendar obstaja možnost, da spet kakšnih dobrot ne bo, saj je narava letos neizprosna. Vseeno se več kot splača pogledati in naročiti mi pa se bomo potrudili, da bo čim več stvari tudi res prispelo do Predoselj.

V ponudbi imamo naše stalni pridelovalce in dobavitelje: Fras, Krišelj, Porta, Odems, Ekodar, Pinjola, Darja, Domače je drugače, Matijovc,  Vida, Kauran z orehi in prvič s fižolom, pa tudi Tomaž s citrusi in zelenjavo, sir  iznad Tolmina, Šlibarjev med  in prvič pri nas kava iz pražarne na Vrhniki.

Naročilnica 2.2...

Več...

Stonogini dnevi

Razmislite o kvaliteti hrane, ki jo vsak dam uživamo, pripravite zase in za svoje najbližje okusne obroke z uporabo zares kvalitetnih sestavin.

  • V zadnjih tednih lahko preberemo veliko člankov na temo pridelovanja hrane. Bilo bi prav, da bi se pri nakupu poceni izdelkov v supermarketih vprašali, zakaj so lahko tako poceni.
  • Kako je vzgojena solata, ki nas na polici v nakupovalnem centru stane manj, kot če jo pridelamo sami doma?
  • Kaj so uporabili za večjo rast, ki se ne konča niti v našem hladilniku, kako so pregnali škodljivce, ki nam v domačem vrtu ves čas zmanjšujejo pridelek –in ne nazadnje –
  • kako so bili za svoje delo plačani številni delavci, ki so sodelovali v dolgi verigi, na koncu katere  je izdelek pristal v naši nakupovalni košarici?

Naša ideja se od vseg...

Več...

Stonogin predpraznični dan

IMG_0631

Spoštovani prijatelji in somišljeniki Centra Stonoga!

Pripravljamo predpraznični Stonogin dan pri Gostilni Krištof v Predosljah, ki bo v četrtek, 21.4.2016 od 16.30 do 18.00.

Z nami bodo naši dobri znanci, pridelovalci in predelovalci ekološke in lokalno pridelane hrane, ki nas redno oskrbujejo z zelenjavo, sadjem, mlečnimi, mlevskimi, mesnimi in drugimi izdelki. Tokrat se nam bodo na novo pridružili Turinekovi s prijazne ekološke kmetije »Zlate misli« iz Jarenine pri Mariboru s svežimi ekološkimi jabolki, okusnimi izdelki iz jabolk, mlevskimi izdelki in testeninami.

Spet imamo v ponudbi ekološko goveje meso in sveže nabrane dobrote z naših  travnikov in gozdov (gozdni regrat, čemaž, vršički kopriv).

Stonogin dan tokrat prihaja ravno pravi čas, da si boste zagotov...

Več...

Zadnji letošnji Stonogin dan

IMG_0631

Spoštovani prijatelji in somišljeniki Centra Stonoga!

Pripravljamo naš zadnji letošnji Stonogin dan v Nežkini hiši pri Gostilni Krištof v Predosljah, ki bo  v četrtek, 10.12.2015 od 16.30 do 18.00.

Z nami bodo naši dobri znanci, pridelovalci in predelovalci  ekološke in lokalno pridelane hrane, ki nas redno oskrbujejo z zelenjavo, sadjem, mlečnimi, mlevskimi, mesnimi in drugimi izdelki, prvič pa tudi Šlebirjevi z medom in okusnimi, zdravimi izdelki iz medu. Ker bodo prvič z nami, bomo njihove izdelke lahko poskušali, vsak kupec pa bo dobil tudi lepo darilo.

Priporočamo še zadnje kakije, odličen primorski kivi in radič, gorenjsko kislo zelje in slanino, bogato izbiro mlevskih izdelkov, namazov in marmelad, zdravilni med in seveda nekaj izvirnih voščilnic

Za vsa v...

Več...

Nakupujmo skupaj s stonogo

Spoštovani prijatelji in somišljeniki CENTRA STONOGA in Nakupujmo skupaj!

Z veseljem vam sporočamo, da bomo prihodnji teden organizirali že tretje skupinsko naročanje s prevzemnim mestom v Kranju.

S projektom Nakupujmo skupaj vas bomo oskrbeli z lokalno pridelanim, svežim sezonskim sadjem in zelenjavo, z mlečnimi in drugimi domačimi izdelki. Glavni pridelki tokratne akcije bodo jagode, češnje in šparglji.

Naročilnica bo objavljena v petek, 22. maja popoldan na: http://stonoga.nakupujmoskupaj.si/

Prodaja in prevzem naročenih artiklov bosta v četrtek, 28. maja med 16h in 18h na vrtu Gostilne Krištof v Predosljah.

POZOR: LOKACIJA SPREMENJENA – ni več Domača vas temveč Vrt Gostilne Krištof v Predosljah.

Verjamemo, da se boste odzvali v čim večjem številu, saj je ponudb...

Več...

Nakupujmo skupaj s Stonogo

DSCN4084

Spoštovani prijatelji in somišljeniki CENTRA STONOGA in Nakupujmo skupaj!

 Z veseljem vam sporočamo, da je v teku že drugo skupinsko naročanje s prevzemnim mestom v Kranju. Skupaj s projektom Nakupujmo skupaj vas bomo oskrbeli z lokalno pridelano, svežo, sezonsko zelenjavo, z divjimi užitnimi spomladanskimi rastlinami, z domačimi izdelki in seveda s semeni in sadikami za vaš vrt.

Naročilnica je objavljena na povezavi Nakupujmo s  StonogoIzpolnijo jo lahko le prijavljeni uporabniki. Prijava vam bo vzela le pol minute, naročanje pa malce več, ker je nabor dobrot slovenskih kmetij zares pester.

Po uspešno oddanem naročilu boste v roku 2 minut po e-mailu prejeli kopijo naročila v obliki PDF priponke, ki predstavlja potrdilo oziroma dokaz o oddaji naročila.

Če po...

Več...

Prvi nakupujmo skupaj s Stonogo – Poročilo

DSCN4086

Pri Centru Stonoga smo se po pozitivnem odzivu nad našo ponudbo zabojčkov odločili, da razširimo delovanje na področju oskrbe z lokalno pridelanim sadjem, zelenjavo in domačimi izdelki. V sodelovanju s projektom Nakupujmo skupaj  smo organizirali skupinsko naročanje in nabavo dobrot iz slovenskih kmetij.

Prvi skupni dogodek je bil v četrtek, 2. aprila, torej pred praznikom Velike noči. Želeli smo povezati sorodne dejavnosti, zato smo prevzemno mesto imeli na odprtem delu  tržnice Domača vas  na Primskovem, kar se je izkazalo za zelo primerno lokacijo.

Odzivi nad prvim dogodkom so bili zelo spodbudni, zato bomo skupno nakupovanje zagotovo kmalu ponovili in  vse, ki prvič niste sodelovali, vabimo da se na pridružite  takrat.

Več o dogodku si lahko preberete v članku ...

Več...

Prvi Stonogin praznični sejem

cropped-logo_glava1-940x370

Center Stonoga je v četrtek, 4. decembra med 16. in 18. uro, v Nežkini hiši pri Gostilni Krištof  organizirala 1. Stonogin praznični sejem.

V hiši je zadišalo po čaju in sveže pečenem kruhu, tokrat pa tudi po praznični pečenki. Obiskali so nas Mirjam Grilc s svojimi dobrodejnimi čaji in drugimi izdelki iz zelišč izpod Krvavca,  Dragica Štirn z odličnimi namazi  iz buč in drugih sestavin s Sorškega polja, Nataša Ulen z izvrstnim kruhom iz krušne peči iz Šenčurja, Franci Bukovec iz Hotemaž s sveže mleto ekološko moko in Eva Roškar z ročno izdelanimi novoletnimi čestitkami.

Posebnost tokratnega sejma  je bila ponudba ekološko pridelanega mesa EKODAR – Kmetijske zadruge iz Šaleške doline. Prijazni sodelavci zadruge so v kuhinji Nežkine hiše spekl...

Več...

Sejem rabljene otroške opreme

letak_sejem (1)_001

Center Stonoga  organizira sejem športne in druge otroške opreme, ki bo v soboto, 20. septembra 2014 od 10. do 13. ure pred Otroškim igriščem Gibi Gib v Kranju.

Poglejte v kleti in na podstrešju, poiščite vaša premajhna, še dobra kolesa, rolerje, skiroje, starši naj pogledajo za vozički, avto sedeži, posteljicami, ki ste jih prerasli. Pripeljite na sejem, zamenjajte ali prodajte in kupite drugo, za vas ustreznejšo. Dragi starši, če potrebujejo vaši otroci novo športno opremo ali pa kakšen kos naštete opreme, dobrodošli na našem sejmu.

Prodaja ali zamenjava bo potekala med kupci in prodajalci neposredno. Veseli bomo, če bodo čim več trgovali otroci sami, starši pa naj bodo predvsem za pomoč in svetovanje.

Pripravili bomo mize za lažje dogovarjanje, vse ostalo...

Več...

ŽivŽav – Poročilo

IMG_7579

V soboto, 6. septembra, je bil že 10. Živ žav na Pungertu. Tokrat smo aktivno sodelovali tudi prijatelji Stonoge. Čeprav je bilo vreme bolj kislo, so se otroci z našo Mašo prijetno zabavali, kot kažejo tudi slike. Z večino smo se dogovorili, da se 20. septembra vidimo na Sejmu otroške opreme pri GibiGibu.

Več...