Kategorija Dogodki

Stonogin dan

Dragi prijatelji druženja in nakupovanja na Stonoginih dnevih!

Za vas zopet pripravljamo Stonogin dan, ki bo v četrtek, 4. februarja 2021 med 16.15 in 18.15, dobimo se na Posestvu Brdo – pri steklenjaku ob parkirišču.

Za četrtek imamo pripravljeno naročilnico, z vsem kar nam trenutno lahko ponudijo pridelovalci.

Naročila zbiramo do torka, 2. februarja do 7. ure zjutraj oziroma do razprodaje razpoložljivih količin.

Oglejte si ponudbo in naročite.

Naša ideja se od vsega začetka ni spremenila in na Stonoginih dnevih jo poskušamo vedno znova potrjevati. Zagotavljamo kratko prehranjevalno verigo s pošteno ceno za kupce in pravičnim plačilom za pridelovalce...

Več...

Stonogin zabojček

Več...

Mentorske sheme za socialna podjetja – Nadgradnja poslovanja Centra Stonoga z vključitvijo v podeželski turizem

Projekt: Nadgradnja poslovanja Centra Stonoga z vključitvijo v podeželski turizem v povezavi z obstoječo dejavnostjo. Operacijo delno financirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Povezava: http://www.eu-skladi.si/

Upravičenec: Center STONOGA – zavod za povezovanje in medgeneracijsko sodelovanje – socialno podjetje, Britof 142, 4000 Kranj

Kratek opis operacije: Izvedba mentorskega programa s priznanim strokovnjakom s področja turizma, izvedba devetih sklopov mentorskega programa, razvoj integralnih turističnih produktov, promocija operacije preko digitalnih kanalov, optimizacija poslovanja, vključevanje ranljivih skupin.

Ključni cilji operacije:

– vključitev kmetij v izvajanje produktov,

...Več...

Dnevi domačih dobrot v Parku Brdo

Več...

Stonogini dnevi

Razmislite o kvaliteti hrane, ki jo vsak dam uživamo, pripravite zase in za svoje najbližje okusne obroke z uporabo zares kvalitetnih sestavin.

  • V zadnjih tednih lahko preberemo veliko člankov na temo pridelovanja hrane. Bilo bi prav, da bi se pri nakupu poceni izdelkov v supermarketih vprašali, zakaj so lahko tako poceni.
  • Kako je vzgojena solata, ki nas na polici v nakupovalnem centru stane manj, kot če jo pridelamo sami doma?
  • Kaj so uporabili za večjo rast, ki se ne konča niti v našem hladilniku, kako so pregnali škodljivce, ki nam v domačem vrtu ves čas zmanjšujejo pridelek –in ne nazadnje –
  • kako so bili za svoje delo plačani številni delavci, ki so sodelovali v dolgi verigi, na koncu katere  je izdelek pristal v naši nakupovalni košarici?

Naša ideja se od vsega ...

Več...

Stonogin predpraznični dan

Spoštovani prijatelji in somišljeniki Centra Stonoga!

Pripravljamo predpraznični Stonogin dan pri Gostilni Krištof v Predosljah, ki bo v četrtek, 21.4.2016 od 16.30 do 18.00.

Z nami bodo naši dobri znanci, pridelovalci in predelovalci ekološke in lokalno pridelane hrane, ki nas redno oskrbujejo z zelenjavo, sadjem, mlečnimi, mlevskimi, mesnimi in drugimi izdelki. Tokrat se nam bodo na novo pridružili Turinekovi s prijazne ekološke kmetije »Zlate misli« iz Jarenine pri Mariboru s svežimi ekološkimi jabolki, okusnimi izdelki iz jabolk, mlevskimi izdelki in testeninami.

Spet imamo v ponudbi ekološko goveje meso in sveže nabrane dobrote z naših  travnikov in gozdov (gozdni regrat, čemaž, vršički kopriv).

Stonogin dan tokrat prihaja ravno pravi čas, da si boste zagotov...

Več...

Zadnji letošnji Stonogin dan

Spoštovani prijatelji in somišljeniki Centra Stonoga!

Pripravljamo naš zadnji letošnji Stonogin dan v Nežkini hiši pri Gostilni Krištof v Predosljah, ki bo  v četrtek, 10.12.2015 od 16.30 do 18.00.

Z nami bodo naši dobri znanci, pridelovalci in predelovalci  ekološke in lokalno pridelane hrane, ki nas redno oskrbujejo z zelenjavo, sadjem, mlečnimi, mlevskimi, mesnimi in drugimi izdelki, prvič pa tudi Šlebirjevi z medom in okusnimi, zdravimi izdelki iz medu. Ker bodo prvič z nami, bomo njihove izdelke lahko poskušali, vsak kupec pa bo dobil tudi lepo darilo.

Priporočamo še zadnje kakije, odličen primorski kivi in radič, gorenjsko kislo zelje in slanino, bogato izbiro mlevskih izdelkov, namazov in marmelad, zdravilni med in seveda nekaj izvirnih voščilnic

Za vsa v...

Več...

Nakupujmo skupaj s stonogo

Spoštovani prijatelji in somišljeniki CENTRA STONOGA in Nakupujmo skupaj!

Z veseljem vam sporočamo, da bomo prihodnji teden organizirali že tretje skupinsko naročanje s prevzemnim mestom v Kranju.

S projektom Nakupujmo skupaj vas bomo oskrbeli z lokalno pridelanim, svežim sezonskim sadjem in zelenjavo, z mlečnimi in drugimi domačimi izdelki. Glavni pridelki tokratne akcije bodo jagode, češnje in šparglji.

Naročilnica bo objavljena v petek, 22. maja popoldan na: http://stonoga.nakupujmoskupaj.si/

Prodaja in prevzem naročenih artiklov bosta v četrtek, 28. maja med 16h in 18h na vrtu Gostilne Krištof v Predosljah.

POZOR: LOKACIJA SPREMENJENA – ni več Domača vas temveč Vrt Gostilne Krištof v Predosljah.

Verjamemo, da se boste odzvali v čim večjem številu, saj je ponudb...

Več...

Nakupujmo skupaj s Stonogo

Spoštovani prijatelji in somišljeniki CENTRA STONOGA in Nakupujmo skupaj!

 Z veseljem vam sporočamo, da je v teku že drugo skupinsko naročanje s prevzemnim mestom v Kranju. Skupaj s projektom Nakupujmo skupaj vas bomo oskrbeli z lokalno pridelano, svežo, sezonsko zelenjavo, z divjimi užitnimi spomladanskimi rastlinami, z domačimi izdelki in seveda s semeni in sadikami za vaš vrt.

Naročilnica je objavljena na povezavi Nakupujmo s  StonogoIzpolnijo jo lahko le prijavljeni uporabniki. Prijava vam bo vzela le pol minute, naročanje pa malce več, ker je nabor dobrot slovenskih kmetij zares pester.

Po uspešno oddanem naročilu boste v roku 2 minut po e-mailu prejeli kopijo naročila v obliki PDF priponke, ki predstavlja potrdilo oziroma dokaz o oddaji naročila.

Če po...

Več...

Prvi nakupujmo skupaj s Stonogo – Poročilo

Pri Centru Stonoga smo se po pozitivnem odzivu nad našo ponudbo zabojčkov odločili, da razširimo delovanje na področju oskrbe z lokalno pridelanim sadjem, zelenjavo in domačimi izdelki. V sodelovanju s projektom Nakupujmo skupaj  smo organizirali skupinsko naročanje in nabavo dobrot iz slovenskih kmetij.

Prvi skupni dogodek je bil v četrtek, 2. aprila, torej pred praznikom Velike noči. Želeli smo povezati sorodne dejavnosti, zato smo prevzemno mesto imeli na odprtem delu  tržnice Domača vas  na Primskovem, kar se je izkazalo za zelo primerno lokacijo.

Odzivi nad prvim dogodkom so bili zelo spodbudni, zato bomo skupno nakupovanje zagotovo kmalu ponovili in  vse, ki prvič niste sodelovali, vabimo da se na pridružite  takrat.

Več o dogodku si lahko preberete v članku ...

Več...