Rdeča pesa v solati s pomarančo in kozjim sirom

Prvi del sestavin: 

  • 4-6 rdečih pes
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje
  • balzamični kis

Drugi del sestavin:

  • 100 g zelene solate (rukola, špinača)
  • 2 pomaranči – na rezine
  • 40 g praženih orehov
  • 125 g kremastega kozjega sira

Preliv: 

3 žlice belega vinskega kisa, sok pol pomaranče, žlica gorčice, žlička medu, 0,2 oljčnega olja, sol, poper.

 1. Del

 Varianta 1 – Peso olupimo, narežemo na koščke in zmešamo z oljem, sesekljanim česnom in balzamičnim kisom.              Pečemo v razgreti pečici do mehkega.

 Varianta 2 –  peso skuhaš, olupiš, razrežeš in še toplo zmešaš z oljem, balzamičnim kisom in česnom.

  V obeh primerih peso sicer ohladimo, a ne popolnoma, da se lepše mešajo okusi.

2. Del

V skledo za solato naloži zeleno solato, pomaranče in orehe. Prelij s polovico preliva, nato

dodamo peso (še malo mlačno), naribamo kozji sir in prelijemo s preostalo polovico preliva.

 

Nasvet: prvi in drugi del pripravljajte ločeno, da se ne obarva vse rdeče.

Čas priprave: 25 min, z lupljenem vred.

Čas kuhanja ali pečenja pese: do mehkega, ne preveč. Odvisno od velikosti.

Opomba: zgornji preliv lahko uporabimo za samostojno, morda naribano, rdečo peso v solati.

 

Avtor recepta: Stonoga, povzeto po OK

Pošlji komentar/vprašanje

Uporabite lahko te HTML izraze in lastonsti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>