Bučna lazanja

Način priprave:

Manjšo bučo (hokaido, muškatna buča) narežemo ali naribamo na drobne kocke. Na drobno narežemo 1 čebulo in por. Na žliči olivnega olja podušimo čebulo in por da zlato porumenita, dodamo bučo in dušimo cca.15-20 min. Zalijemo z 1 dcl juhe (zelenjavne ali goveje- lahko tudi bio kocka), dodamo poper in muškatni orešček in po želji zalijemo z 1 dcl sladke smetane. Pripravimo cca.0,5 l bešamel omake (naj bo bolj redka, da se lepo porazdeli po lističih). V pomaščen pekač naložimo plast lističov za lazanje(lističev ne kuhamo) , prelijemo z bešamel omako in bučno omako, ponovimo še z eno plastjo (zaključimo z bučno omako). Po vrhu prelijemo z preostankom bešamela (pomembno: bešamel mora v celoti prekrivati lazanjo, drugače je presuha), po vrhu po želji potresemo z ribanim sirom. Postavimo v ogreto pečico,in pečemo 15-20 min na 180 stopinj (ventilacijska pečica). Ko bešamel zlato porumeni vzamemo iz pečice in pustimo da se ohladi (cca. 5 min)

Čas priprave: 20 min (vključno z rezanjem buče)
Čas pečenja: 15-20 min

Namig: sama uporabim že narezano in zmrznejeno bučo, ki jo sezonsko shranim v zmrzovalnik. Bučna omaka je uporabna tudi kot polivka za vse vrste testenin.

Avtor recepta: Tjaša Knific

Pošlji komentar/vprašanje

Uporabite lahko te HTML izraze in lastonsti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>