Sezonsko sadje

Prišel je čas sezonskega sadja, ki ga tudi Gorenjci zelo radi jemo in vkuhavamo za zimo. Stonoga je organizirala prodajo vnaprej naročenih češenj, hrušk, marelic in breskev.

Zanimanje je bilo zelo veliko, saj sta sadjarja iz Goriških Brd, Marko Sirk iz Biljane in Emil Čadež iz Kozane, prodala preko 500 kg sadja. Glede na velik odziv kupcev verjamemo, da ste bili s kvaliteto vsi zadovoljni. Podobne akcije bomo organizirali še za fige, kakije in še kaj se bo našlo.

separator

V četrtek, 10.7 2014 smo kljub slabemu vremenu razveselili svoje člane in tudi druge z odličnimi Vipavskimi breskvami in Istrskimi tartufi. Z nami sta bila Borut Mozetič iz Dornberka in Vinko Šavle iz Slovenske Istre. Tako breskve kot tartufi so zelo kvalitetni, dobili pa smo jih za primerno ceno.

IMG_6788

separator

Tokrat organizirali odkup Briških marelic, zaradi izjemnega zanimanja smo se morali z g. Emilom Čadežem iz Kozane dogovoriti kar za dve dostavi. Prodaja je potekala v torek, 24. junija in v petek, 27. junija  na običajnem mestu za Gostilno Krištof v Predosljah.

???????????????????????????????

separator

V četrtek, 19.6.2014 smo v času čakanja na marelice organizirali odkup pri nas malo manj popularno sadje – hruške vrste junijska lepotica (fior di giugno). Spet smo se podali v Goriška Brda in se tokrat dogovorili s pridelovalcem Emilom Čadežem iz Kozane v Goriških Brdih.

separator

V četrtek, 29. maja, smo organizirali prodajo vnaprej naročenih briških češenj Marka Sirka iz Biljane v Goriških Brdih.  Odziv na našo akcijo je bil velik, zato bomo podobne akcije še ponavljali.  Hvala vsem, ki ste se odzvali in s tem  prispevali k zadovoljstvu naših lokalnih pridelovalcev. Kot organizatorji pa upamo, da so bile češnje okusne in so jih vsi z užitkom pojedli.

češnje 2