Prvi Stonogin praznični sejem

Center Stonoga je v četrtek, 4. decembra med 16. in 18. uro, v Nežkini hiši pri Gostilni Krištof  organizirala 1. Stonogin praznični sejem.

V hiši je zadišalo po čaju in sveže pečenem kruhu, tokrat pa tudi po praznični pečenki. Obiskali so nas Mirjam Grilc s svojimi dobrodejnimi čaji in drugimi izdelki iz zelišč izpod Krvavca,  Dragica Štirn z odličnimi namazi  iz buč in drugih sestavin s Sorškega polja, Nataša Ulen z izvrstnim kruhom iz krušne peči iz Šenčurja, Franci Bukovec iz Hotemaž s sveže mleto ekološko moko in Eva Roškar z ročno izdelanimi novoletnimi čestitkami.

Posebnost tokratnega sejma  je bila ponudba ekološko pridelanega mesa EKODAR – Kmetijske zadruge iz Šaleške doline. Prijazni sodelavci zadruge so v kuhinji Nežkine hiše spekli nekaj mesa in ga ponudili za pokušino. Meso ste lahko tudi kupili.

  •  Ekološko meso je pusto (do 3x manj maščob kot konvencionalno), zato manj kalorično, z visoko vsebnostjo omega 3 maščobnih kislin, vitaminov (B12), cinka in železa.
  • Posamična  pakiranja so težka po  cca 1 kg, pljučna lahko tudi 0,50 kg .  
  • Meso  ima, pakirano v celih kosih,   daljšo dobo trajanja –  30 dni. Mleto meso: 7 dni. Zrezki, kocke: 10 dni. Hrenovka: 21 dni.
  • Vsak kos mesa vakuumsko pakiran ,  ustrezno zakonsko deklariran in opremljen  s QR kodo, ki zagotavlja sledljivost vsakega kosa vse do eko kmeta – rejca. Poleg tega je rejec naveden na vsaki etiketi.  Zagotavljamo 100 % sledljivost in EKO nadzor.

Z nami je bil tudi Vinko Šavlesvežimi tartufi in izdelki iz njih, saj prihaja čas, ko si bomo privoščili kakšno dobro jed s tatufi ali pa bomo kakšno salamo dali za darilo.

Sicer pa ni manjkala tudi standardna ponudba naših stalnih sodelavcev: Primoža Krišlja in Borisa FrasaNekaj bo sveže zelenjave tudi s Primorske in nekaj odličnih izdelkov, olivno olje in refošk. Primož in Boris sta se nam tokrat tudi osebno pridružila.