Stonogini dnevi

Razmislite o kvaliteti hrane, ki jo vsak dam uživamo, pripravite zase in za svoje najbližje okusne obroke z uporabo zares kvalitetnih sestavin.

  • V zadnjih tednih lahko preberemo veliko člankov na temo pridelovanja hrane. Bilo bi prav, da bi se pri nakupu poceni izdelkov v supermarketih vprašali, zakaj so lahko tako poceni.
  • Kako je vzgojena solata, ki nas na polici v nakupovalnem centru stane manj, kot če jo pridelamo sami doma?
  • Kaj so uporabili za večjo rast, ki se ne konča niti v našem hladilniku, kako so pregnali škodljivce, ki nam v domačem vrtu ves čas zmanjšujejo pridelek –in ne nazadnje –
  • kako so bili za svoje delo plačani številni delavci, ki so sodelovali v dolgi verigi, na koncu katere  je izdelek pristal v naši nakupovalni košarici?

Naša ideja se od vsega začetka ni spremenila in na Stonoginih dnevih jo poskušamo vedno znova potrjevati.

Zagotavljamo kratko prehranjevalno verigo s pošteno ceno za kupce in pravičnim plačilom za pridelovalce.Vse pridelke dobite neposredno od proizvajalcev, ki so vsi lokalni, njihovi pridelki pa večinoma ekološko pridelani.

Ceno nam predlagajo oni, mi pa verjamemo, da je  glede na stroške pošteno in pravično izračunana – in da jim zagotavlja uspešno poslovanje še naprej – kajti zaradi njihove kvalitete, si želimo dolgoročnega sodelovanja tudi mi. Svoje delo Stonogini sodelavci zaračunavamo v najmanjšem možnem deležu (10%) in zato veliko opravil postorimo prostovoljno.

Verjamemo, da so naša prizadevanja dobro sprejeta med vami in upamo, da ste s ponudbo in načinom dela zadovoljni.

Veseli bomo vaših konstruktivnih kritik in predlogov na zabojcek@center-stonoga.si.

Pošlji komentar/vprašanje

Uporabite lahko te HTML izraze in lastonsti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>