Pod Storžičem v bližini Kranja se razprostirajo obdelovalne površine kmetije, za katero že vrsto let zagnano skrbita zakonca Ažman. Obdelovanje šestih hektarjev zemlje v Suhi pri Predosljah že dolgo ni najpomembnejša dejavnost domačije. Čeprav so bili v preteklosti bolj znani po pridelavi mleka, je že leta 2015 dozorela odločitev, da se preusmerijo v rejo piščancev, ki so jo za doseganje odlične kakovosti dopolnili še s klavnico in lastno predelavo.
ot pravi Tomaž, je njihovo meso okusnejše in čvrstejše, ker piščance redijo vsaj 8 tednov in ker jih krmijo tudi z domačimi žiti, ki zrastejo na njihovih poljih – predvsem s pšenico, koruzo in ječmenom. Na domačiji izdelujejo tudi slastne piščančje hrenovke.
Tomaž in Karmen poprimeta za vse delo
Zakoncema Ažman nekaj časa na kmetiji ostane še za vzrejo telet, predelavo telečjega mesa ter izdelavo hrenovk ,piščančjih. telečjih hrenovk,klobase za kuhanje. Domače dobrote, med katerimi so tudi salame, prodajata na domačiji ali dostavljata gostincem. Znanje in izkušnje krepita in delita tudi s povezovanjem z bližnjimi lokalnimi pridelovalci, s katerimi želijo dvigniti prepoznavnost kakovostnih domačih izdelkov – tudi z blagovno znamko '100 % lokalno Predoslje'.
Nova dejavnost na kmetiji je seveda zahtevala celovito prenovo in prilagoditev prostornih hlevov, v katere so namestili talno gretje in investirali v učinkovito prezračevanje, da lahko zagotavljajo piščancem čim bolj prijazno rejo. Za celovit nadzor nad kakovostjo in za čim krajše transportne poti pa so na kmetiji uredili tudi sodobno klavnico, prostore za varno predelavo mesa ter hladilnico.